Groepsexpositie Flarden

Als lid van het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC) deed ik mee aan onze groepsexpositie die van 2 tot en met 31 oktober 2020 gehouden werd in het winkelcentrum Arkaden in het Duitse Bocholt. Het thema van de tentoonstelling was ‘Flarden’ (in het Duits ‘Fetzen’).

Bij flarden kun je denken aan snippers, fragmenten, rafels, een deel van een gesprek of vage herinneringen. De OFC-ers verwerkten dit individueel en op een geheel eigen wijze in hun fotowerk. En dat zowel binnen het individuele werk als in de collectieve presentatie.
De negen fotografen benaderden het thema vaak persoonlijk en betrokken. Het gaat van eigen ervaringen met netvliesloslating tot de belevingswereld van de demente mens. En van een verlangen naar het licht van de kinderjaren naar het oproepen van een herinnering of een associatie.

Ik heb mezelf de vraag gesteld wat je in een foto weg kunt laten en wat er dan overblijft. Daarvoor fotografeerde ik landschappen met wolken en maakte de landschapselementen zwart. Wat is de essentie van wat er dan overblijft: de wolken of de zwarte restvormen? Het zijn de wolken die het eerste de aandacht trekken, maar de zwarte vormen die uiteindelijk het beeld bepalen…..
Daarnaast exposeerde ik drie naar abstract neigende beelden van watervlaktes.

Terug naar het overzicht van exposities.