Awoiska van der Molen kondigt Sequester aan

“Het is zover! In september komt mijn eerste boek uit: ‘Sequester’. Hierin wordt een selectie van mijn landschaps fotowerk bijeengebracht. Om de productie te kunnen financieren zal ik vandaag beginnen met de voorverkoop van een exclusieve ‘special edition’. De oplage is slechts 30. Het is de kans om voor een aantrekkelijke prijs het boek + een ingelijst foto werk van mij in je bezit te krijgen. En op deze manier ondersteun je de totstandkoming van mijn boek!”
Zo kondigde Awoiska van der Molen op 19 mei de komst van haar eerste fotoboek aan. Toen ik haar eind maart interviewde voor het blad FOTOgrafie vertelde ze al dat zij druk bezig was met haar fotoboek dat bij FW: Books zou gaan verschijnen en door Hans Gremmen wordt vormgegeven. De titel Sequester, wat staat voor opzij zetten, afzonderen, was toen nog niet definitief.

Ik vroeg haar of haar museale grootformaat prints, die bedwelmend werken, ook in het boek tot hun recht zouden komen. Haar antwoord: “Het boek wordt een ander soort werk, op kleinere schaal moeten we een zelfde soort ervaring creëren middels het ontwerp, de lay out. Ik vertrouw Hans Gremmen, hij kan iets kan bedenken, iets subtiels, om ook op kleine schaal in het werk te kunnen verzinken”.
In de aankondiging van het boek beschrijft Awoiska haar werkwijze als volgt: “In de afgelopen vier jaar verbleef ik op onbegroeide barre gronden in vulkanische landschappen, was ik ver weg van de buitenwereld en liet ik mij verzinken in het landschap van stille eilanden en afgelegen gebergten. Hoe langer ik hier rondzwierf hoe meer toegang ik kreeg tot het geheimzinnige territorium van het landschap. Mijn zwart–wit foto’s zijn het resultaat van mijn beleving van de stille kracht van deze plekken”.

De ‘special edition’ aanbieding bestaat uit het boek plus een ingelijste foto naar keuze, waarbij de oplage van de foto’s tot 30 beperkt blijft. Men kan kiezen uit de volgende foto’s:

01_245_18

02_367_7

03_312_11

04_314_9

05_137_7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *